Hoe werken Data Feeds?

Data Feeds zijn kleine bestanden waar uw webshop inventaris in is opgeslagen, met Data Feeds wordt de informatie van je webshop gedeeld met de rest van het internet. Door middel van Data Feeds worden de producten in uw inventaris gevonden op websites als Google Shopping, Beslist.nl en andere vergelijkwebsites zoals prijsvergelijk of kieskeurig. Via Data Feeds kunt u ook deelnemen aan affiliate marketing. Wanneer gebruikers zoeken naar een product op beslist.nl, en uw webshop staat door middel van Data Feeds in verbinding met beslist, verschijnen de producten van uw webshop tussen de resultaten. Dit zorgt voor een forse stijging in unieke klanten. Data Feeds vergroten je bereik met relevante en geïnteresseerde bezoekers. Uiteraard kunt u zelf kiezen met wie u ze deelt, welk deel van uw assortiment u deelt en welke informatie er getoond wordt op deze websites.

Waarom Data Feeds?

Data Feeds werken onafhankelijk van het platform. Wanneer goed ingesteld werken de feeds op desktop, laptop, tablet en mobile. Dit betekent een eenmalige investering voor alle platformen. Klanten die in eerste instantie niet van het bestaan van uw webshop af wisten brengen een bezoek aan uw webshop met eventueel een succesvolle conversie. Het feit dat ze via Data Feeds uw webshop binnenkomen betekent dat ze op zoek zijn naar een van de producten die u in uw shop aanbiedt. Op deze manier wordt er winst geboekt op twee gebieden: meer unieke bezoekers en een grotere kans op conversie.

 

Data Feeds voor vergelijkingswebsites

 

Met een Data Feed voor een vergelijkingswebsite genereert u bezoekers die actief op zoek zijn naar producten en de behoefte hebben om deze te vergelijken. Meestal betaalt u bij een dergelijke partij voor iedere klik van een bezoeker op de link naar uw productpagina. Kenmerkend voor deze bezoekers is dat zij waarschijnlijk op zoek zijn naar;

  1. De laagste prijs
  2. De snelste levering, laagste verzendkosten, etc.
  3. De beste shop beoordeling / klantreviews

Door Data Feeds aan te leveren bij beslist, marktplaats e.a. websites genereert u snel meer bezoekers die een directe koopintentie hebben.

 

Data Feeds voor Affiliate marketing

 

Met een Data Feed voor een affiliate marketing partij genereert u bezoekers die nauw aansluiten bij uw doelgroep. Uw producten worden geadverteerd op websites die de doelgroep direct bezoekt. Verkoopt u kleding voor jonge vrouwen, dan verschijnen uw advertenties bijvoorbeeld op modeblogs. Met affiliate marketing betaalt u per verkoop, waarmee de kosten dus laag blijven.

Data Feeds in mijn webshop?

Voor iedere webshop zijn Data Feeds handig, maar door de kenmerken van platformen waar ze worden gebruikt geldt dat Business to Consumer (B2C) shops het meeste voordeel hebben van Data Feeds. Vooral de frequentie van het aantal zoekopdrachten op het internet naar producten in uw webshop zijn van belang voor Data Feeds. Hoe vaker er wordt gezocht naar producten, hoe groter de kans dat een product tussen de resultaten verschijnt door middel van Data Feeds. Denkt u dat internet gebruikers vaak zoeken naar producten die in uw webshop worden aangeboden, dan zijn Data Feeds een uitstekende manier om uw verkoopaantallen mee te verhogen.

Iedere website waar u een feed wilt aanleveren (Beslist, Google) zal een ander formaat willen. Met onze oplossing voor Magento kan u via 1 systeem voor alle mogelijke websites een correcte, leesbare feed aanleveren.

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238