Een goede integratie van het toenemende aantal systemen in het e-commerce landschap is een belangrijke factor voor groei, maar tegelijkertijd de grootste uitdaging voor veel bedrijven. Met het partnership tussen Alumio en Experius wordt meer flexibiliteit en een versnelde time to market van systeemintegraties mogelijk voor e-commerce ondernemingen.

Alumio is hét data-integratieplatform voor het naadloos verbinden, beheren en integreren van bedrijfsinformatiesystemen. Experius is als e-commerce bureau verantwoordelijk voor de integratie tussen de systemen die hun klanten gebruiken. 

Van developers van e-commerce omgevingen wordt gevraagd een complex netwerk aan datastromen via API verbindingen te integreren en terug te brengen tot een simpele all-in-one applicatie. Dit proces wordt efficiënter door de inzet van Alumio. E-commerce systemen - zoals Magento, ERP, PIM en marketing automation - worden naadloos met elkaar geïntegreerd. Omdat er wordt gewerkt met templates, is het niet nodig om steeds opnieuw koppelingen te hoeven maken. Alle software en systemen worden aangesloten op het Alumio platform, waarna data uitwisselbaar is met andere systemen. Dit versimpeld processen, waardoor Experius de gewenste koppelingen sneller voor e-commerce omgevingen oplevert. Kortom, een snellere time-to-market voor systeem integraties én voor e-commerce platformen. 

De oplossing van Alumio sluit perfect aan bij de visie van Experius om voor elke integratie van software, systemen en oplossingen één toekomstbestendige en betrouwbare methode te bieden.

Robert Buijs, CIO bij Experius:

’Met Alumio heeft Experius de technologie om zowel legacy software als SaaS oplossingen met elkaar te laten communiceren via één geïntegreerd integratie platform. Voor klanten worden alle datastromen inzichtelijk en goed te monitoren. Het integreren van nieuwe systemen en datastromen wordt hiermee een stuk eenvoudiger.’’

Ook voor de developers en consultants bij Experius helpt deze generieke aanpak om stabiele oplossingen te ontwikkelen. Het geeft ontwikkelteams de vrijheid om buiten de kaders te denken en optimaal gebruik te maken van het systeem landschap van de klant, maar ook om eenvoudig nieuwe microservices toe te voegen. Zo blijf je flexibel en kan de klant er vanuit gaan dat de systemen en software die hij in zijn markt nodig heeft, betrouwbaar blijven samenwerken.

Caspar Hardholt, CEO bij Alumio:

“Experius helpt ons om jouw e-commerce platform te integreren, optimaliseren en te ontwikkelen. Dit geeft ons inzicht in een meer eigentijdse en schaalbare toekomst voor alle business inspanningen. Door de synergie tussen Alumio en Experius kunnen we werkstromen voortbrengen die zowel flexibele als snellere kansen bieden om efficiënt te vermarkten voor (toekomstige) klanten en tegelijkertijd vloeiende integraties tussen applicaties in het IT-landschap creëren."

Alumio is ook trots op het feit dat het platform is gemaakt door developers voor developers. Ontwikkeld op het vertrouwde en krachtige Symfony Framework, biedt Alumio een schaalbare kern met een flexibele Software Development Kit (SDK). Door de flexibiliteit van deze SDK zijn creativiteit en de potentie voor groei onbeperkt. Daarnaast biedt onze headless methode gebruikers een responsief user interface. Kortom, Alumio maakt het mogelijk om zelf snel oplossingen te ontwikkelen zoals data management of experience management solutions, op de manier waarvoor ze bedoeld zijn.

Over Alumio

Alumio Logo - Vertical

Met meer dan 10 jaar ervaring in het creëren van geïntegreerde softwareoplossingen is Alumio ontwikkeld als langetermijnoplossing voor bedrijven. Alumio biedt een  integratieplatform en -oplossing voor de e-commerce branche op basis van iPaaS-geïntegreerde softwareoplossingen. Bedrijven hebben de mogelijkheid om hun processen eenvoudig te integreren met een schaalbare oplossing die meegroeit met het bedrijf.


Twintig jaar geleden zijn wij begonnen als een digital agency, waar we specialiseerden in het maken van integraties tussen ERP systemen en digitale software. Toen gebruikten we nog custom code. Alleen, we wisten dat die oplossing niet schaalbaar was voor onze cliënten. Daarom hebben wij Alumio gecreëerd: een integratie platform (iPaaS) specifiek gemaakt voor eCommerce merchants. Alumio geeft de mogelijkheid een geïntegreerd eCommerce landschap te ontwikkelen dat beter, sneller, flexibeler en betrouwbaarder is. Alumio hebben wij ontwikkeld om een lange termijn oplossing te zijn voor elk bedrijf.”

Over Experius

Experius is partner in B2B & D2C e-commerce. Samen met ambitieuze klanten realiseren wij vernieuwende e-commerce strategieën en omgevingen, waarmee zij direct van start kunnen en voorop blijven lopen in de markt. Met ons netwerk van specialistische partners zijn wij in staat om de gehele e-commerce strategie van onze klanten succesvol in te vullen.

 

Ilse Büter

Head of Marketing

Bij vragen over dit nieuwsbericht of andere PR gerelateerde vragen, neem contact met mij op via: 

Mail ilse.buter@experius.nl

Phone 030-8200238