Nieuw Akeneo PIM 4.0Groot nieuws uit PIM land! Akeneo heeft vorige week tijdens de Akeneo Partner Summit 2020 in Parijs, Akeneo PIM 4.0 aangekondigd! Akeneo PIM 4.0 biedt verschillende nieuwe functies en performance verbeteringen die zijn ontworpen om jouw klanten een betere productervaring te bieden. Akeneo PIM 4.0: new and improved!

Akeneo PIM: wat is het?

Akeneo is een van de bekendste open source PIM systemen.  Akeneo PIM helpt bij het efficiënt beheren, verrijken en organiseren van productinformatie, zodat jouw bezoekers heldere productinformatie te zien krijgen waardoor ze sneller overgaan tot een aankoop. De focus ligt op het leveren van een overtuigende klant ervaring op alle kanalen waar ze met jouw producten in aanraking komen. Meer weten over wat een PIM-systeem is en of een PIM systeem jouw organisatie kan helpen groeien?

Download onze PIM brochure hier

 

 

De nieuwe features in Akeneo 4.0

Over naar de orde van de dag: Akeneo 4.0. Wat biedt dit jouw organisatie? 
Het gaat te ver om alle nieuwe features van Akeneo 4.0 te bespreken in 1 blog. Daarom koos onze PIM consultant Paddy de 3 belangrijkste nieuwe features voor jou uit, die veel impact hebben op product informatie management voor e-commerce. 

PIM Connections

 In tegenstelling tot Akeneo PIM 3.2, biedt Akeneo PIM 4.0 dankzij de nieuwe PIM Connections functie een duidelijk overzicht van welke productdata er binnen komt in jouw PIM-systeem en welke productdata er weer uit gaat. Deze nieuwe functie voor PIM-connections is ontworpen om de verbinding tussen Akeneo en API-gebaseerde connectoren eenvoudiger en efficiënter te beheren. Op het geïntegreerde dashboard kun je alle integraties visualiseren en eenvoudig het aantal producten zien dat is aangemaakt of bijgewerkt per systeem dat gekoppeld is aan je PIM-systeem. Denk hierbij aan het e-commerce-platform, ERP-systeem, CRM-systeem, magazijnsoftware, POS-oplossingen, boekhoudprogramma’s of online marketplaces.

Asset Manager

Akeneo maakt het je met de Asset Manager* gemakkelijk om in te zien welk product welke assets (de bestanden die je aan producten toe kunt voegen) mist. Denk bijvoorbeeld aan een ontbrekende handleiding, ontbrekende afmetingen of een ontbrekende productafbeelding. Maar waar de assets in Akeneo PIM 3.2 verborgen zitten onder het kopje product attributen, krijgt deze nu een centrale hub in Akeneo PIM 4.0 en dus zijn eigen plek in het menu.  Inclusief een robuustere reeks functies voor het beheren, verrijken, transformeren en koppelen van digitale assets aan producten binnen je product management systeem. Dit komt door een verbeterde API-niveau integratie met bestaande DAM-systemen.

 

Akeneo_PIM_4.0_Asset_Manager

*Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Akeneo PIM 4.0 Enterprise, niet in de open source variant. 

 

Data quality insights

Eén van de belangrijkste punten in de webshop is je productinformatie en de kwaliteit hiervan. Hiermee overtuig je de klant om je product te kopen of dat hij afhaakt. Akeneo geeft je een overzicht hoe je productinformatie er voor staat! In Akeneo PIM 4.0 bieden zij een nieuwe functie: Data Quality Insights. De naam zegt het al: deze functie is ontworpen om de kwaliteit van productgegevens te meten. Het geeft automatisch suggesties voor spelling- en opmaakwijzigingen in de productgegevens . Ook zit er een beoordelingssysteem in met kleurcodering , om de kwaliteit van productgegevens snel en efficiënt te meten. Kleurt het beoordelingssysteem groen? Dan ben je goed bezig! Kleurt ‘ie oranje of rood, dan geeft het systeem aan met welke productdata je aan de slag moet om de kwaliteit weer op het juiste niveau te krijgen. 

 Akeneo_PIM_4.0_Data_Insights

 

Verbeterde performance van PIM

Akeneo PIM 4.0 bevat naast nieuwe functionaliteiten, ook upgrades en verbeteringen van bestaande functies. Zo haal je nog meer uit je Product Information Management systeem (PIM). Eén van de belangrijkst upgrades is de PIM-performance.  Dit houdt in: extra performance verbeteringen voor API en CSV / XLSX import en export. Dankzij deze verbeteringen zijn de product imports die via de API lopen gemiddeld twee tot vier keer(!) zo snel. Daarnaast zijn de product exports gemiddeld 30% sneller. Oftewel: tijdsbesparing. Vooral wanneer je veel producten moet in- of exporteren.


Ik heb al een Akeneo PIM Systeem, moet ik over naar 4.0 of niet?

De support van Akeneo 3.0 en 3.2 loopt tot eind januari 2021, het is nu geen nodzaak om over te gaan naar de 4.0 versie. Akeneo PIM 3.0 en 3.2 zullen nog operatief blijven voor gebruikers, alleen zal er vanaf dat moment geen support meer worden gegeven vanuit Akeneo voor deze versies.


De volgende stap

Wil je gebruik maken van de verbeteringen in performance en connecties die  Akeneo 4.0 biedt, dat kan!
Dit zal slechts een aantal dagen in beslag nemen.

Akeneo  gaat maandelijks Software as a Service updates doen. Handig! Want zo kun je in de toekomst gemakkelijker inplannen wanneer je welke update wilt doen. 

Volgens ons is het zeker de moeite waard om de stap te nemen naar Akeneo 4.0,  vanwege de nieuwe features en verbeteringen voor het beheer van jouw productinformatie. 

 

Nieuwsgierig geworden?

Naar deze nieuwe versie van Akeneo PIM en de nieuwe functionaliteiten?

Of naar wat Product Information Management voor jouw organisatie en e-commerce doelen kan betekenen?

Ik help je graag verder!

 

 

Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238