Magento is op dit moment een van de snelst groeiende open source webshop pakketten. Op bijna elk blog of forum wat gaat over ecommerce kom je Magento tegen. Wij krijgen vaak de vraag wat de voordelen zijn van een Magento webshop? Hieronder 3 redenen waarom te kiezen voor Magento als ecommerce platform.

1) Een Magento webshop is makkelijk uit te breiden bij groei

Magento heeft als slogan "Ecommerce platform for growth". Dit maken ze waar doordat:

  • Je kan kiezen uit drie versies voor je Magento webshop waardoor het geschikt is voor zowel de startende webshop als de grotere webshops.
  • Magento bevat in de basis al veel ecommerce functionaliteiten waardoor er een heel sterke basis staat. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de multistore functionaliteit.
  • Er door de Magento community een heleboel extensies ontwikkeld worden waardoor niet altijd opnieuw het wiel uitgevonden hoeft te worden.

2) Een Magento webshop biedt veel marketing & promotie mogelijkheden

Wil je als webwinkel groeien op internet dan zul je tijd moeten besteden aan de marketing en promotie van je Magento webshop.  Magento biedt veel mogelijkheden voor marketing en promotie zoals:

  • SEO: een Magento webshop is zoekmachine vriendelijk. Dit draagt bij aan het goed gevonden worden in de zoekmachines.
  • Kortingcodes: een van de functionaliteiten van een Magento webshop is het toepassen van kortingscodes voor acties en promoties.
  • Prijsregels: voor elke Magento webshop heb je de mogelijkheid om zelf prijsregels in te stellen. Dit biedt de mogelijkheid om leuke acties's te bedenken zoals koop drie producten en ontvang 10% korting.
  • Marketing & sales extensies: er zijn verschillende extensies beschikbaar om de marketing van je webshop nog veder te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld de One Step Checkout voor het verbeteren van de conversie in je bestelproces.

3) Koppelen van je Magento webshop aan andere software pakketten


De webshop is de plek waar je als webwinkelier je producten verkoopt. Aan de achterkant zijn er echter verschillende processen die tevens moeten plaatsvinden zoals het versturen van de pakketten en het verwerken van de administratie. Een Magento webshop is te koppelen aan software die deze processen vereenvoudigen, waardoor je als webwinkelier meer tijd overhoudt om bezig te zijn met je klanten.  Een aantal voorbeelden van koppelingen:

  • Boekhoudsoftware: Er zijn koppelingen beschikbaar voor je Magento webshop en verschillende boekhoudpakketten zoals Exact en Reeleezee.
  • Verzendsoftware: Een Magento webshop kan eenvoudig gekoppeld worden aan verzendsoftware als bijvoorbeeld TNT parcelware.
  • Payment service providers: Ook is een Magento webshop eenvoudig te koppelen aan de bekende payment service providers zoals Buckaroo en Multisafepay.

Uiteraard zijn er nog meer redenen te noemen om te kiezen voor een magento webshop. Wil je meer informatie over een magento webshop en de voordelen kijk dan ook eens op onze Magento pagina.