Magento is nog steeds één van de meest gebruikte open source e-commerce platformen. Op bijna elk blog of forum dat gaat over e-commerce, kom je Magento tegen. Wij krijgen vaak de vraag ‘Waarom moet ik kiezen voor een Magento webshop?’. Hieronder geven wij je drie redenen waarom Magento voor jouw webshop een goede keuze is.

 

1) Een Magento webshop is makkelijk uit te breiden bij groei

Magento heeft als slogan "E-commerce platform for growth". Dit maken ze waar doordat:

  • Je kan kiezen uit verschillende versies voor je Magento webshop waardoor het geschikt is voor zowel de startende webshop als de grotere webshops.
  • Magento in de basis al veel e-commerce functionaliteiten bevat waardoor je bij de start al goed bent ingericht. Voorbeelden zijn de multistore functionaliteit, global selling en de optimalisatie voor mobile shopping.
  • Er door de Magento community én door Experius een heleboel extensies ontwikkeld worden voor extra functionaliteiten waardoor niet elke keer het wiel opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

 

2) Een Magento webshop biedt veel marketing & promotie mogelijkheden

Wil je als webwinkel groeien op internet? Dan zul je tijd moeten besteden aan de marketing en promotie van je Magento webshop.  Magento biedt veel mogelijkheden voor marketing en promotie zoals:

  • SEO: een Magento webshop is zoekmachine vriendelijk. Dit draagt bij aan het goed gevonden worden in de zoekmachines.
  • Kortingcodes: één van de functionaliteiten van een Magento webshop is het toepassen van kortingscodes voor acties en promoties.
  • Prijsregels: voor elke Magento webshop heb je de mogelijkheid om zelf prijsregels in te stellen. Dit biedt de mogelijkheid om leuke acties te bedenken zoals koop 3 producten en ontvang 10% korting.
  • Marketing & sales extensies: er zijn verschillende extensies beschikbaar om de marketing van je webshop nog verder te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld de One Step Checkout voor het verbeteren van de conversie in je bestelproces.

 

3) Koppelen van je Magento webshop aan andere software pakketten

De webshop is dé plek waar je als online retailer je producten verkoopt. Aan de achterkant zijn er verschillende processen die moeten plaatsvinden. Denk hierbij aan het versturen van de pakketten en het verwerken van de administratie. Een Magento webshop is te koppelen aan software die deze processen vereenvoudigen, waardoor je als webwinkelier meer tijd overhoudt om bezig te zijn met je klanten.  Een aantal voorbeelden van koppelingen:

  • Boekhoudsoftware: Er zijn koppelingen beschikbaar voor je Magento webshop en verschillende boekhoudpakketten zoals Exact en Reeleezee.
  • Verzendsoftware: Een Magento webshop kan eenvoudig gekoppeld worden aan verzendsoftware zoals Sendcloud
  • Betalingen: Ook is een Magento webshop eenvoudig te koppelen aan bekende payment service providers zoals Adyen, Buckaroo en Multisafepay.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen te noemen om te kiezen voor een Magento webshop. Lees zo ook het artikel “Magento Reviewed – Everything you need to know” van Jordie van Rijn van Emailmonday en Lieke Verspaandonk van dotdigital.

Wil je meer informatie over een Magento webshop? Kijk dan ook eens op onze Magento pagina of neem direct contact met ons op via 0308200238 of casper.verhorst@experius.nl Mail marketing@experius.nl

Phone 030-8200238