Leestijd: [est_time]

Scrollend door ons blog en door onze Facebookpagina valt het direct op. Er is ontzettend veel gebeurt bij Experius het afgelopen jaar. Waar het begon met een nieuw kantoor om nieuwe Experianen te kunnen verwelkomen, hebben we zelfs meer nieuwe Experianen mogen verwelkomen dan dat we hadden gedacht. Niet alleen nieuwe Experianen kwamen dit jaar ons kantoor binnenlopen. We mochten ook veel nieuwe klanten verwelkomen, waarvoor we ontzettend mooie projecten mochten gaan voltooien. Hieronder vallen ook een aantal Magento 2 webshops die begin volgend jaar live gaan. Een mooie kroon op ons werk was de Meet Magento Community Award die Gispen voor hun webshop mocht ontvangen. Het toevoegen van klantwaarde is echter niet het enige waar wij naar streven. Het bieden van een Great Place to Work is voor Experius ook van groot belang en we streven ernaar om een voorbeeld voor andere bedrijven te zijn. Wij zijn dan ook ontzettend trots op onze opname in de lijst van Best Workplaces 2016.

 

Vernieuwing

Waar we vorig jaar tijdens het jaarlijkse kerstontbijt ons nieuwe kantoor mochten aanschouwen voelt dit 'nieuwe' kantoor inmiddels alweer iedere ochtend als thuiskomen. Het monumentale dat op een prachtige locatie zat, maar waar we in de zomer uitbrandden en waar we de verwarming in de winter op de hoogste stand moesten houden om alle tochtgaten een beetje te overbruggen is inmiddels een vage herinnering. Voor velen van Experius is het dat inmiddels zelfs niet meer. Een steeds groter deel heeft het oude pand namelijk nooit gekend. Voor de vrijdagmiddagborrels is er een speciale bar ontworpen en gebouwd door de Gebroeders Schevers en om onze visiepijler van een Great Place to Work (GPTW) direct aan iedereen te tonen heeft Kelly Breemer een geweldige muurschildering gemaakt (zie de foto bovenaan dit blog).

[video width="400" height="224" mp4="https://www.experius.nl/wp-content/uploads/2016/12/Experius-bar.mp4" poster="https://www.experius.nl/wp-content/uploads/2016/12/Experius-bar.jpg"][/video]

 

Het kantoor is niet het enige dat vernieuwd werd dit jaar. Ook onze huisstijl werd in een compleet nieuw jasje gestoken in samenwerking met Studio Peper en Goud en onze designers. Niet alleen ons logo werd hiervoor aangepakt. Er werd een heel huisstijl handboek ontwikkelt door Studio Peper en Goud. Hiermee draagt Experius voortaan overal dezelfde stijl uit.

[video width="400" height="224" mp4="https://www.experius.nl/wp-content/uploads/2016/12/Huisstijl-experius.mp4" poster="https://www.experius.nl/wp-content/uploads/2016/06/beeldmerk_liggend_blauw.jpg"][/video]

 

Zelfsturende teams

Het nieuwe jaar luidde ook een nieuwe manier van werken in. Dit jaar wilde Experius nog verder kunnen groeien in het zijn van een GPTW. Volgens Experius is een GPTW een zo horizontaal mogelijke organisatie zonder managers. De afgelopen jaren is Experius al gaan werken met zelfsturende teams. In het nieuwe kantoor werd dit nog verder uitgebreid. Waar sommige teams in het begin nog wat begeleiding nodig hadden leek het andere heel natuurlijk af te gaan. Inmiddels zijn de verschillende teams van Experius volledig zelfsturend en beheren ze hun eigen klanten. Dit betekent niet dat er allemaal eilandjes ontstaan binnen Experius. In tegendeel zelfs! Tussen de teams vindt nog heel veel samenwerking plaats. Soms werken verschillende teams samen aan een project en iedere week vindt er een overleg plaats tussen de squads op het gebied van front-end, design en back-end. Dit noemen we de chaptermeetings. Kortom Experius streeft ernaar om een gelijke organisatie te zijn en daar kunnen zelfsturende teams niet bij ontbreken.

 

B2B & B2C

E-commerce is blijvend in ontwikkeling. Het afgelopen jaar zagen we dat B2B en B2C elkaar steeds vaker opzoeken en dat ze steeds meer naar elkaar toe groeien. Ook onze klanten gaan mee met deze ontwikkeling. Zo hebben we dit jaar een mooie webshop op kunnen leveren voor koffiebranderij Peeze, waarbij een oplossing is gezocht voor de combinatie van B2B met B2C. Residence Wijnen en De Gouden Ton wilden ook 1 installatie voor B2B en B2C. Dit zijn twee inspiratievolle cases voor iedere ondernemer die B2B en B2C combineert of dit wil gaan doen.

 

Dit zijn uiteraard niet de enige webshops die Experius het afgelopen jaar ontwikkeld heeft. Ook voor onder andere Gispen Reisartikelen.nlTuinmeubelland, Gevavi, Blink, Bovag, Bohn Stafleu van Loghum en vele anderen klanten hebben we nieuwe B2B en B2C webshops gerealiseerd. Dat is niet het enige dat we gedaan hebben. Ook veel webshops die we eerder gebouwd hebben zijn dit jaar uitgebreid met nieuwe functionaliteiten of een nieuw design.

GPTW Awards

Awards en prijzen

Ook het afgelopen jaar mochten we weer prijzen in ontvangst nemen. Voor het vierde jaar op rij kregen we een FD Gazellen Award en voor de tweede keer mochten we ons een van de 50 snelst groeiende technologie bedrijven van Nederland noemen volgens de Deloitte Technology Fast 50 Ranking. Het jaar 2016 begon met een prijs waar we iedere dag ontzettend hard ons best voor doen. De officiële erkenning was een mooi cadeautje aan het begin van het jaar. Tijdens de feestelijke bekendmaking van de Beste Workplaces van Nederland eindigde Experius op de vijfde plaats in de ranking. Een andere bijzondere Award die we dit jaar in de wacht mochten slepen was de Meet Magento Award voor de Magento Community webshop van meubelgigant Gispen. De webshop werd door het juryrapport beoordeeld met een 8 en de jury was voornamelijk over het design, de offertemodule en de chatfunctie erg te spreken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PRKl-QgTBKQ&feature=youtu.be

 

GPTW

Sinds dat Experius 8 jaar geleden is gestart, richten we ons op het zijn van een Great Place to Work. Met een steeds groter wordend team wordt het een steeds grotere uitdaging om het iedereen naar de zin te maken. Die taak kan één iemand inmiddels niet meer dragen en daarom hebben we sinds enige tijd een Chief Happiness Officer in dienst. Naast recruitment werkzaamheden is zij degene die zich richt op het maken van een Great Place to Work. Zij houdt met iedereen contact en zorgt ervoor dat iedereen gelukkig is, want wanneer je gelukkig bent in wat je doet, is de kans op succes vele malen groter. Daarnaast is een gelukkige medewerker ook nog eens hartstikke aanstekelijk!

 

Investeren

Een van onze visiepijlers is nog niet naar voren gekomen, het 'goed doen'. Normaal gesproken doen we dit door microkredieten te verstrekken aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Zo bieden we deze ondernemers de kans om hun eigen onderneming te kunnen starten en zo een mooie toekomst voor zichzelf te creëren. In 2016 hebben we echter ook geïnvesteerd in een crowdfunding project. WakaWaka biedt vluchtelingen en mensen die zonder elektriciteit zitten licht in de duisternis door lampen uit te delen die werken op zonne-energie. Zo krijgen deze mensen de kans om op een veilige manier van licht te genieten wanneer het donker is.

 

2017 belooft opnieuw een topjaar te worden voor Experius. De eerste mijlpaal staat zelfs al op de planning. Onze allereerste Magento 2 webshop zal in het begin van 2017 live gaan en we hebben nog veel meer nieuwe ontwikkelingen in petto waar we op dit moment druk mee bezig zijn. Meer nieuws volgt dus volgend jaar!