mockup_futureisnow_b (2)

Lees exclusief het Magento "The Future is Now" e-book!

Superieure gebruikerservaring door gebruik van een Progressive web app (PWA)

Een progressive web app (PWA) vervaagt de grenzen tussen de winkel, het web en de mobiele ervaring en lost daarmee één van de grootste uitdagingen op waar merken en producenten tegen aanlopen: het verbeteren van de gebruikerservaring en een echte beleving bieden op alle kanalen. 

Die ervaring en beleving is belangrijk. Is een site niet geoptimaliseerd voor alle online kanalen  en met name mobiel, dan heeft dit een negatieve impact op de conversie. Een web app biedt hier dus uitkomst! 

experius-webapp-webshop-magento-2

Wat is een web app?

Een web app is in de basis een simpele webapplicatie die het beste van het web en het beste van native apps combineert.

Het is een hybride e-commerce oplossing: een combinatie van een webshop en een app. 

Met als groot onderscheid dat deze razendsnel is en zorgt voor een superieure gebruikerservaring voor jouw bezoekers en klanten. En zich voortdurend daarin verbetert (progressive).
Wie wil dit nou niet?

Webapp_magento_wat_is_een_pwa
Snelheid

Snelheid

Web apps zijn zo ontworpen dat pagina’s snel worden geladen met vlugge overgangen zonder pagina-reflows. De shop wordt in één keer geladen en heeft vervolgens geen laadtijd meer. 

Responsive

Responsive

Web apps werken op elk device en op elke schermgrootte. Het maakt niet uit of je de webshop bezoekt met een smartphone, tablet of desktop PC.

Internetverbinding onafhankelijk

Offline

Is uitgerust met een service worker zodat de web app ook offline werkt of bij een slecht netwerk. Zo kan de bezoeker de producten doorgaan met online shoppen, terwijl de trein een tunnel in rijdt.

Vindbaar-1

Vindbaar

Zowel de applicatienaam als de volledige content kan worden geïndexeerd door Google. Dit kan niet bij een native app. De webshop wordt dus gevonden en getoond door Google.

Verschil_web_app_native_app_experius

 

 

WEB APP VERSUS EEN NATIVE APP

De verkopen via jouw webshop groeien en je denkt er over om via een app je mobiele bezoekers nog beter te bereiken en boeien. Of: je ziet het aantal mobiele bezoekers stijgen en wilt ze via een app een nog betere ervaring bieden.

Waarom juist niet kiezen voor een native app?

Een app kan, indien goed uitgevoerd, een veel betere ervaring bieden dan een desktop webshop. Het probleem bij mobiele apps is dat ze erg duur zijn om te bouwen en onderhouden. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers alleen apps van merken gebruiken waar ze regelmatig contact mee willen hebben. Gemiddeld 25% van de gebruikers verlaten de app na 1 keer gebruiken om nooit terug te keren (Bron: Localytics).  

Een investering in een webshop met web app technologie biedt hier veel meer mogelijkheden en is uiteindelijk een betere investering. In de afbeelding hierboven zie je de verschillen tussen een webapp en een native app nog eens overzichtelijk opgesomd.

Experius ontwikkelde een PWA Webshop op basis van Magento PWA Studio voor fashion retailer Eleganza

Eleganza_Experius_homepage_klein (1)

Eleganza loopt voorop in hun markt. En daar willen ze graag blijven. Ook willen ze het groeiend aantal mobiele bezoekers goed bedienen. Eleganza koos daarom voor Magento 2 met een razendsnelle PWA frontend, gebouwd op Magento PWA Studio. De eerste in Nederland. En met succes!

Bekijk deze case

Yannick 3

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl