Online verkoop in B2B & B2C markt stijgt

Er zit groei in de online print & publishing markt. De verkoop van reclamedrukwerk, print, boeken, schoolboeken en ander lesmateriaal zit in de lift.

UPDATE:  de verkoop van boeken floreert tijdens de Corona-crisis, omdat mensen thuis moeten blijven en vermaak zoeken is de online verkoop van boeken fors gestegen en de verwachting is dat dit de komende periode zo zal blijven. In de drukwerkwereld zien we innovatieve oplossingen voor het wegvallen van de reguliere omzet, door in te spelen op middelen die nodig zijn voor de bestrijding van het Corona-virus zoals speciale banners, stickers en waarschuwingsborden.

De B2B E-commerce Markt Monitor van Thuiswinkel.org die in het najaar van 2019 werd gepresenteerd, noemt de productcategorie Drukwerk & Reclamemateriaal als derde categorie in de Nederlandse markt. Dat betekent dat een kwart van de B2B bestellingen die in de maanden april 2018-2019 zijn gedaan, drukwerk & reclamemateriaal waren.

Ook in de online boekenwereld gaat het goed, in 2018 is de online verkoop van papieren boeken met 10% gestegen (Bron: KVB) en het aantal verkochte e-books stijgt jaar over jaar met een aantal procenten.

Hoe kun jij profiteren van de groei in deze markt met e-commerce?

 

 

25%

Een persoonlijke bestelervaring

De klant die op jouw webshop of bestelomgeving terechtkomt, wil een persoonlijke ervaring, het gevoel dat er nagedacht is over hoe hij/zij eenvoudig de weg kan vinden door het bestelproces naar de aankoop. 

Een flexibele en snelle zoekmachine
Een mooi voorbeeld van een flexibele zoekfunctie met Elastic Search technologie, vind je op de website van onze klant VBK Uitgevers: boekenwereld.com. 

Speciale levermomenten te selecteren (eventueel tegen meerkosten)
De Experius Delivery Date Picker geeft jouw klant de mogelijkheid om een bezorgdatum te kiezen in de checkout. Deze kan ook gemapped worden met de koppeling met het ERP, of gebruikt worden in Magento om de verzending te doen.

Snel de laatst gekochte boeken en relevante boeken zien
Je wilt natuurlijk niet met de hand duizenden producten koppelen. De Amasty Automatic Related Products module die wij vaak toepassen, zorgt door middel van simpele regels dat automatisch de juiste producten aan elkaar gekoppeld worden. 

 

Gerelateerder producten-BSL

Voorraad, geen voorraad?
That's the question

Afhankelijk van of je actief bent binnen print of publishing, heb je te maken met verschillende soorten voorraden of zelfs geen voorraden. Bij publishing wil je een grote variëteit aan producten (SKU's) in je webshop aanbieden, waar je bij print vooral te maken hebt met maatwerk drukwerk met veel bewerkingen. 

Welke functionaliteiten moet je binnen e-commerce hiervoor inzetten? 

Het Magento platform biedt een aantal basis functionaliteiten die voor voorraadbeheer erg handig zijn. Daarnaast kun je Experius modules inzetten om het voorraadbeheer nog beter aan te laten sluiten op jouw wensen en die van je klant. Denk aan functionaliteiten als: 

  • Real-time voorraad zien
  • "Out of stock" meldingen via de out-of-stock-notification module
  • Pre-selecties op materialen die beschikbaar zijn

Koppeling Centraal Boekhuis
In een wereld met honderdduizenden boeken, in verschillende edities, is het onhaalbaar om zelf producten aan te maken in een webshop systeem. Daarnaast, als je bijvoorbeeld e-books wilt verkopen, is het technisch een grote uitdaging om het benodigde leessysteem te bouwen. Gelukkig heeft Experius veel ervaring met koppelingen, en al meerdere webshops live staan met Centraal Boekhuis koppelingen. Wil jij een webshop openen voor reisboeken? Met onze Centraal Boekhuis koppeling met een filtering op alle reisboeken, heb je binnen no-time 50.000 boeken & e-books online staan. Waarbij er natuurlijk ook de mogelijkheid is om orders direct via Centraal Boekhuis te laten dropshippen.

Opslaan bestelgegevens in klantaccount
Voor drukwerk geldt dat de bewerkingen die aan het artikel zijn gedaan niet als 'voorraad' gelden, maar wel moeten worden opgeslagen binnen het klantaccount. Zo kan de klant de volgende keer eenvoudig hetzelfde artikel bestellen met dezelfde print en bewerking.  Voor de klanten van www.reclameonline.nl hebben we dit automatisch ingesteld. 

 

 

CBH

 

We werken met trots voor deze print & publishing klanten

Dashboard

Product configurator om snel en eenvoudig professioneel drukwerk te bestellen

Een product écht eigen maken is in het tijdperk van experience een must. Een mok laten bedrukken, eigen folders laten ontwerpen of een reeks branded pennen - dat is waar jouw kracht ligt. Maar hoe los je dit technisch op in je webshop? Hoe zorg je ervoor dat deze zeer dynamische data, die dus per order en klant kan verschillen, toch goed in je ERP systeem terechtkomt? Ook wil je dat de vele keuzes die jij je klant kunt bieden overzichtelijk op de webshop getoond worden. 

Experius heeft hiervoor de Experius Configurator gebouwd. Een uniek producttype binnen Magento die speciaal gebouwd is om uitbreidbaar te zijn voor elke unieke webshop.

Print.com maakt gebruik van deze Experius Configurator. Deze maakt het voor de professionele drukwerk gebruiker mogelijk om producten met een variëteit aan materialen, afmetingen en aantallen eenvoudig en snel te bestellen. 

Print.com-logo

Een nieuw printplatform exclusief voor professionals


Lees de Print.com case hier

Yannick_roling_experius

Yannick Röling

Phone Number 0308200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper_verhorst_experius

Casper Verhorst

E-commerce consultant

Phone Number0308200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl