Blog

Magento webshop – Over het hoe, wat en waarom

Geschreven door Casper Verhorst | 21-sep-2018 8:00:00

Ben jij klaar voor de volgende stap? Of wil je voorop lopen in e-commerce? Al jaren is Magento koploper als het gaan om erkende e-commerce platforms. Maar wat is Magento? En wat zijn de voordelen? Hoe gaat het bouwen van een Magento webshop in zijn werk? Is het wel geschikt voor mijn business? In dit blog geven wij daar antwoord op!

 

 

 

Wat is Magento?

Magento is open-source software voor e-commerce platformen en webshops. Voor B2B, B2C en D2C doelgroepen.  Open-source heeft een groot voordeel: duizenden programmeurs en specialisten over de hele wereld helpen mee Magento te verbeteren. Dit doen ze al jarenlang en heeft Magento tot 1 van de marktleiders in de markt gemaakt.

 

Magento webshops geven geven online verkopers veel flexibiliteit en controle over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van hun webshop. Magento webshops zijn in de basis al erg compleet én zo opgezet dat het eenvoudig naar wens is aan te passen. Door middel van modules zijn Magento webshops uit te breiden naar een compleet systeem op maat. Het voordeel van de community die rondom Magento actief is, is dat de module die jij zoekt waarschijnlijk al een keer is gemaakt. En zo niet, dan ontwikkelen wij bij Experius de gewenste functionaliteit. 

 

Magento’s intuïtieve beheersysteem bevat krachtige marketing, zoekmachine optimalisatie en eindeloze mogelijkheden voor catalogusbeheer. Daarnaast zijn Magento webshops schaalbaar en daarmee uiterst geschikt voor bedrijven die willen (door)groeien in e-commerce.

 

 

Voordelen van een Magento webshop

De voordelen van een Magento webshop zijn talrijk, maar enkele in het oog springende functionaliteiten zijn:

 

  • Geen licentiekosten verbonden aan de software
  • Geschikt voor B2C, B2B en D2C e-commerce
  • Je gemakkelijk de webshop uitbreiden met verschillende functionaliteiten
  • Er wordt voldaan aan de industriële standaard van gegevensbeveiliging
  • Er kunnen meerdere webshops op verschillende domeinnamen gekoppeld worden aan 1 Magento systeem
  • Eenvoudig te koppelen aan systemen zoals PostNL, betaalproviders of ERP en PIM systemen
  • Ondersteuning van vele talen en munteenheden
  • De shop is en blijft jouw eigendom. In tegenstelling tot een SaaS oplossing, waarbij het zelfs zo kan zijn dat de webshop 'verdwijnt' na beëindigen van de samenwerking
  • Uitstekend geschikt voor headless commerce
  • Ontwikkelaars van over de hele wereld werken aan nieuwe en verbeterde modules of nieuwe extensies 

 

 

Magento webshop bouwen?

Ben jij overtuigd van de kwaliteiten van een Magento webshop en wil je een Magento webshop bouwen? We helpen je graag!

 

Wanneer je een Magento webshop laat ontwikkelen bij Experius ben je verzekerd van een design en een implementatie die voldoen aan jouw wensen. We kijken wel kritisch mee, want:  alles kan, maar is het ook nuttig?

Het proces van het ontwikkelen van een Magento webshop ziet er bij ons globaal als volgt uit, waarbij de stappen gedeeltelijk parallel lopen:

 

1. Kennismaking / consultancy

Wij besteden zoveel tijd als nodig is om heel duidelijk de doelen en beweegredenen van onze klanten & hun klanten te begrijpen. Wij geloven dat dit bijdraagt aan een efficiënt verloop van de overige stappen in het proces en een betere match met de verwachtingen. Jullie kennis van jullie producten en klanten in combinatie met onze kennis over e-commerce is goud waard!


2. Ontwerp & merkbeleving

Wanneer de wensen duidelijk zijn, wordt op basis hiervan een ontwerp van de te realiseren Magento webshop gemaakt. Dit ontwerp is volledig ingericht op basis van wensen van jouw klanten en jouw organisatie. Indien wenselijk gaan we ook samen zitten om de webshop perfect af te stemmen op de beleving die voor het merk nodig is. 


3. Ontwikkeling

Parallel aan de ontwerpfases wordt de Magento webshop ontwikkeld. Tijdens de ontwikkeling communiceren wij frequent over de voortgang en volg je de voortgang op ons testdomein. Nog liever werken we samen met jullie op kantoor, waar je direct schakelt met jouw eigen team. 


4. Koppeling en integraties

In samenwerking met consultants zullen alle datastromen in kaart worden gebracht. Op basis hiervan koppelen we jouw webshop aan de systemen die je gebruikt. Automatiseren en betrouwbaarheid staat hier voorop. 


5. Livegang

Na uitvoerige tests wordt de Magento webshop live gezet. Wij staan bij de livegang paraat om eventuele laatste optimalisaties direct uit te voeren. 

Naast het ontwikkelen van een Magento webshop of -platform verbeteren we ook bestaande Magento webshops door het toevoegen van extensies en het optimaliseren van het verkoopproces voor meer conversie. Of door een nieuw design van het platform, zodat het weer goed aansluit bij het merk en de boodschap voor de doelgroepen.

 

6. Doorontwikkeling

Na livegang begint het pas! Samen met de klant bepalen we welke verbeteringen en nieuwe features we doorvoeren in de webshop, om zo de klanten goed te blijven helpen en hun verwachtingen nog beter waar te maken. We gaan een samenwerking aan waarbij we elkaar scherp houden, om samen te blijven groeien. 

 

 

Is een Magento webshop geschikt voor mijn organisatie?

De belangrijkste vragen om hier een antwoord op te krijgen, zijn: wat wil ik bereiken met de webshop en wat het ik daarvoor nodig in de webshop of het bestelplatform? 

Er zijn tal van beginnende e-commerce bedrijven die voldoende hebben aan een aantal productpagina's, een winkelmandje en een check-out. Hier heb je geen Magento platform voor nodig en dus kun je uit de voeten met een platform waarbij je voor enkele euro's per maand een webshop gebruikt.

 

Heb jij veel producten, specifieke designwensen, klanten met eigen producten / prijsafspraken, systemen die gekoppeld moeten worden om automatisering te waarborgen of andere complexere wensen? Dan is Magento waarschijnlijk een optie voor jou! Magento leent zich namelijk uitstekend voor een volgende stap in e-commerce.

 

Meer weten over de fit van Magento met jouw organisatie? Neem gerust contact op met één van onze contants!  

Kijk voor meer informatie op onze diensten pagina.