Blog

Hoe hosting partner Hypernode bijdraagt aan jouw online succes.

Geschreven door Tom Ketels - Hypernode | 25-aug-2022 15:40:53

Al meer dan tien jaar verzorgt Hypernode de e-commerce hosting voor klanten van Experius. Maar wat houdt hosting precies in? Welke soorten hosting zijn er? En hoe draagt hosting bij aan het succes van jouw webshop? Je leest het in dit gastartikel door Tom Ketels van onze hosting partner Hypernode.

 

Wat is hosting?

Heel kort uitgelegd is hosting het huren van opslag en rekenkracht van een server. Alles wat jouw webshop vormt, denk aan applicaties en bestanden, wordt op deze server opgeslagen. Wanneer iemand de domeinnaam van je shop intypt, worden deze bestanden automatisch ingeladen vanaf deze server en krijgt de bezoeker je webshop te zien.

 

Unmanaged vs. managed hosting

 

Belangrijk om bij stil te staan bij hosting, is het verschil tussen unmanaged en managed hosting. Bij unmanaged hosting maak je gebruik van hosting zonder additionele services als serverbeheer en beveiliging.

De hosting oplossingen van Hypernode zijn fully-managed en geschikt voor zware e-commerce applicaties zoals Magento en Shopware. Hiermee nemen zij niet alleen de eerdergenoemde additionele services maar nog veel meer zaken als monitoring, backups en support voor je uit handen.

 

 

 

 

 

 

 

Welke soorten hosting zijn er?

 

Naast het onderscheid tussen unmanaged en managed hosting zijn er verschillende soorten hosting. We beloven dat we het niet te ingewikkeld maken! Afhankelijk van de omvang en behoeftes van jouw webshop, biedt Hypernode namelijk altijd een oplossing die bij je wensen past.


Shared hosting

Bij shared hosting deel je samen met andere webshops één server. Dit betekent dat de opslag en rekenkracht, ook wel "resources", verdeeld worden over meerdere webshops. Deze vorm van hosting is vaak goedkoper omdat je de kosten van een server deelt. Echter kan dit ten koste gaan van de performance van je shop omdat je de resources van een server óók deelt.

Om performance verlies te voorkomen, limiteert Hypernode het aantal shops op een server tot maximaal 70% van de server capaciteit. De 30% die overblijft, reserveren zij voor groei en bestendigheid op piekmomenten (zoals Black Friday). Hiermee garandeert onze hosting partner de best mogelijke performance met zo laag mogelijke kosten.


Dedicated hosting

Bij dedicated hosting heb je de volledige server tot je eigen beschikking en deel je deze niet met andere shops. Dit wil zeggen dat alle rekenkracht, schijfruimte en geheugen door je eigen shop gebruikt kunnen worden. Door gebruik te maken van snelle drives en krachtige processoren, kan Hypernode een uniek, snelle performance garanderen.

Zoals gezegd, heb je met een dedicated server de volledige server tot je beschikking. Maar let op: vol = vol! Je kunt niet even snel upgraden als de webshop nog meer resources nodig heeft dan er beschikbaar zijn. Als je bij Hypernode kiest voor een dedicated server, kijken zij uitgebreid met je mee welke server het best bij jouw shop past.

 

Cloud hosting

Bij cloud hosting worden fysieke servers opgedeeld in verschillende virtuele servers.  Zo draait iedere Hypernode klant op een eigen, geïsoleerde omgeving. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit van de capaciteit, omdat er altijd ruimte is om de hosting eenvoudig te up- of downgraden. Dit is ideaal voor e-commerce shops die te maken hebben met piekbelastingen. Deze oplossing zorgt voor een grotere schaalbaarheid, een hogere betrouwbaarheid en kostenbesparingen.

Bij Hypernode wordt gebruik gemaakt van de cloud infrastructuur van Digital Ocean, Amazon Web Services en Combell OpenStack. Deze partijen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de fysieke infrastructuur. Hierdoor kan Hypernode zich voor de volle 100% richten op het hosting platform om shops nóg sneller, veiliger en beheersbaarder te maken.

 

Hoe Hypernode bijdraagt aan jouw online succes

 

Het Hypernode platform is in nauwe samenwerking met developers gebouwd zodat de kennis van hoe webshops werken en presteren wordt gebruikt voor een optimale prestatie. Met de nieuwste technologieën en tools voor performance, security & development. Wekelijks komen daar nieuwe functionaliteiten en features bij. Zo blijft Hypernode zich continu verbeteren. Hieronder lichten zij drie van de pijlers van het platform toe.

 


Snelheid

Het is al jaren geen geheim meer dat de snelheid van je shop direct invloed heeft op je online succes. Een snelle shop biedt een betere gebruikerservaring, staat hoger in de zoekresultaten, heeft lagere Google Ads kosten en converteert beter.

Hypernode zorgt met haar e-commerce geoptimaliseerde software stack en tal van features voor een verbluffend snelle performance.

 

 

 

Stabiliteit

Als een webshop meer bezoekers te verwerken krijgt dan de hostingomgeving aan kan, dan wordt de shop erg traag of is deze helemaal niet meer te bereiken. De server kan de hoeveelheid verzoeken simpelweg niet meer aan. Hypernode zorgt voor een stabiele hostingomgeving, door:


  • 24/7/365 server monitoring
  • Geautomatiseerde processen op gebied van troubleshooting en recovery
  • Schaalbare hostingomgeving
  • Goede supportafdeling
  • Service Level Agreements

 

Veiligheid

De e-commerce sector is bij uitstek gevoelig voor cyber crime. Er zijn enorme hoeveelheden klantdata, betaalgegevens en zelfs goederen die hackers door kunnen verkopen. Hypernode doet er alles aan om jouw shop veilig te houden. Cruciale security updates worden binnen vier uur uitgerold, kwaadaardige bots worden slim geblokkeerd, veiligheidsrisico's worden proactieve geïdentificeerd en er zijn een legio aan automatische processen ingeregeld om shops tegen hackers te beschermen.

We hopen dat dit artikel je een beter inzicht heeft gegeven in wat hosting inhoudt en hoe het kan bijdragen aan het online succes van jouw webshop. Toch is dit slechts het topje van de hosting ijsberg. Ben je nieuwsgierig geworden naar hosting en wil je er meer over weten? Bekijk dan de website van Hypernode!

 

Over Hypernode

Als grondlegger van MageReport is Hypernode de Nederlandse marktleider in Magento hosting en Shopware Technology Partner.

Hypernode biedt een geavanceerd cloud hosting platform voor e-commerce platforms, zoals Magento, Shopware en Akeneo. Ze staat voor eindeloze server-side optimalization en cutting edge technology om high-end beveiliging en prestaties te leveren. Hypernode is onderdeel van team.blue.