ETIM classificatie is een standaard in de markt voor technische groothandels en installateurs. Omdat er één standaard is, spreekt iedereen als het ware dezelfde taal, bijvoorbeeld op datapools als 2ba. Toch bestaan ETIM classificaSaties uit een reeks cijfers en letters, niet iets wat je zomaar uit het hoofd leert. Happy Horizon kan helpen met het koppelen van de juiste classificaties aan je – al bestaande – productdata.

 

2BA, wat is dit eigenlijk?

2BA is een afkorting voor Bestand Beheer Artikelen. Dit bedrijf richt zich op het organiseren, bijhouden en beheren van gestandaardiseerde artikelgegevens voor diverse sectoren in de installatiebranche. Het is een platform dat gebruikt wordt door fabrikanten, importeurs, groothandels en installateurs.

Fabrikanten en importeurs maken gebruik van het online platform 2BA als een centraal punt voor het beheren van product- en handelsgegevens. Groothandels gebruiken deze gegevens om hun eigen websites te voorzien van informatie, terwijl installateurs de gegevens gebruiken voor berekeningen, bestellingen en tekeningen.

Alle gegevens worden verwerkt volgens de ETIM-standaard – één format waarmee verschillende sectoren binnen de installatiebranche productinformatie uitwisselen.