B2B E-COMMERCE: EEN EXTRA KANAAL VOOR JOUW KLANTEN

B2B e-commerce is de kans om voorop te blijven lopen in jouw markt. Een online verkoopkanaal geeft jou namelijk de mogelijkheid om jouw klant nog sneller en beter te bedienen. E-commerce is in B2B perfect te combineren met een offline verkoopkanaal, met jouw kennis van de markt en van jouw klanten kies je simpelweg het beste kanaal voor elk product en/of dienst. 

Wij vertellen je op deze pagina meer over:  

  • Bieden van superieure gebruikerservaringen voor jouw 'offline' kopers
  • Succesvol worden met e-commerce over de grenzen heen
  • De efficiëntieslag voor het in- en verkoopproces
ftg-desktop-1-s
INTEGRATIE

INTEGRATIE

Betrouwbare integratie met bestaande systemen is key voor succesvolle e-commerce. Koppel jouw platform aan ERP, PIM en CRM, verzendpartijen (PostNL, DPD, UPS, etc.), betalingsproviders en WMS.

B2B Accelerator

B2B ACCELERATOR

Een e-commerce platform dat in de basis al is ingericht op de behoefte van jouw zakelijke kopers. Gebaseerd op standaard functionaliteiten met een custom design. Dat is de Experius B2B Accelerator

OP ELK DEVICE

OP ELK DEVICE

Jouw zakelijke klanten kopen bij jou vanaf thuis, kantoor en elk (mobile) device.  Accountmanagers en medewerkers presenteren jouw assortiment op hun mobiel of tablet bij de klant.

SUPERIEURE GEBRUIKERSERVARING VOOR B2B KLANTEN

In een tijd waarin de digitale ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen en klanten als consument op veel webshops een hoog niveau gebruikerservaring gewend zijn, wil je ze dit ook in jouw B2B webshop bieden. 

Een organisatie die de gebruikerservaring in  hun B2B-webshop prioriteit heeft gemaakt is Gispen (producent en leverancier van design meubilair en kantoormeubelen). Bestaande klanten bestellen uit hun eigen assortiment, tegen afgesproken prijzen bij hun vastgelegde contactpersoon. Grote accounts met meerdere inkopers krijgen toegang tot hun eigen, herkenbare bestelportaal met vastgestelde budgetten en permissies.

Bestellen op elke locatie

Ook in de B2B markt neemt het bestellen via mobiele devices toe. Inkopers willen snel en overzichtelijk door het assortiment kunnen bladeren wanneer het hen uitkomt. Een B2B webshop met mobile commerce helpt klanten om snel product- en bestelinformatie op te zoeken, offertes op te vragen en contact te leggen via de chat via hun mobiele telefoon of tablet.
gispen_productdetail

Succesvol over de grens

Je B2B webshop over de grenzen heen succesvol maken? Dat kan een flinke uitdaging zijn. Zo wil je dat alle online shops op elkaar aansluiten op het gebied van branding, communicatie en lokale orderafhandeling. In werkelijkheid krijg je te maken met vestigingen die andere systemen gebruiken en een andere manier van werken hebben. En ook moet je de webshop zo goed mogelijk laten aansluiten bij de lokale wensen van jouw klanten. Denk hierbij aan de taal, verschillende betaalmethodes en verzendopties. Een stabiel platform met meertaligheid en diverse store-functionaliteiten heeft dan de voorkeur.  

Met aparte webshops in verschillende landen en verschillende talen, leent één Magento 2 Commerce zich perfect voor een internationaal, schaalbaar platform. Cake Supplies gaf de voorkeur aan Magento voor hun B2B-webshop om verder te kunnen groeien. Met Magento Commerce is het namelijk mogelijk om voor elke taal verschillende websites te maken. Daarnaast kan er gemakkelijk een additional store aan de huidige webshop(s) worden toegevoegd. Dit schaalbare platform is dan ook ideaal voor huidige en toekomstige succesvolle verkoop over de grens. 

cakesupplies-ipad-3

Efficiënt in- en verkoopproces

Een van de belangrijkste redenen om zakelijke goederen te bestellen in een B2B webshop? Het bespaart tijd. Als webshop kun je hierop inspelen door het online bestellen voor je klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maak het mogelijk om herhaalbestellingen te doen en in te loggen met een team uit de organisatie op hetzelfde account. Hiermee zijn verstorende telefonische bestellingen of herhaal bestellingen via Excel verleden tijd. Je medewerkers hoeven zich niet langer bezig te houden met tijdrovende administratieve werkzaamheden, maar kunnen zich richten op de klantwaarde.  

Maar niet alleen jouw klant bespaart tijd. Ook voor je organisatie kent een B2B webshop voordelen als tijdsbesparing en efficiëntie in processen. Een succesvolle vertaling van jouw huidige bedrijfsproces naar online valt of staat met een goede integratie met je huidige systemen. Het ERP systeem is de backbone van de organisatie. De koppeling tussen ERP en het B2B bestelportaal of B2B webshop moet daarom robuust en betrouwbaar zijn. 

gogreen_delivery

Product Information Management

Hoe zorg je dat je voldoende en de juiste productinformatie  toont op je webshop? Een Product Information management systeem kan jouw B2B webshop hierbij helpen. Dit systeem vormt de basis van alle productinformatie die zich bevindt in jouw organisatie en functioneert daarbij als  een ‘single source of truth’ voor al je datasystemen. De juiste productinformatie in beeld en tekst kan de online verkoop enorm stimuleren. En niet onbelangrijk: het helpt je om je medewerkers efficiënter én effectiever te laten werken met betrekking tot het verzamelen, verwerken én verrijken van data.

 

Meer weten over Product Information Management

ERP - PIM tabel_illustratie_3

Integratie met ERP, PIM en WMS

Magento integreert met alle gangbare ERP, PIM en WMS systemen. Productinformatie, bestelgegevens, facturen, offertes en voorraden worden in elk systeem correct en consistent weergegeven. Synchronisatie vindt automatisch plaats en door het inzetten van een PIM systeem creëer je één plek waar je al deze informatie beheert voordat het in de webshop terechtkomt.

Voor Facility Trade Group koppelden we  ERP systeem Exact Globe aan het Magento platform. Klanten van Facility Trade Group bestellen uit hun afgesproken assortiment middels de prijzen en kortingen die zijn vastgesteld. Zijn er budget afspraken gemaakt? Dan bestellen ze vanuit hun maandelijks beschikbare budget, dat door het ERP systeem wordt ingegeven. 

Experius_Boots_casemockup_pim

B2B Accelerator

Wanneer je écht succesvol wilt zijn, vraagt jouw B2B webshop de juiste benadering met de juiste functionaliteiten. Experius heeft als antwoord hierop een krachtig totaaloplossing gebouwd: de Experius B2B accelerator. Deze webshop-oplossing zit vol met (standaard) functionaliteiten, welke goed op elkaar zijn afgestemd en continu worden doorontwikkeld. Hierdoor weet je zeker dat je de belangrijkste functionaliteiten in je webshop hebt en hoef je niet van scratch af aan te beginnen. Uiteraard is het ook mogelijk om extra modules en oplossingen toe te voegen. Samen kijken we aan welke wensen en behoeftes jouw webshop moet voldoen, naar jouw uitdagingen op dit moment en welke modules hierbij aansluiten. Zo bieden wij voor elke webshop binnen no-time een passende oplossing en kun je snel van start. De must-have functionaliteiten voor B2B webshops: 

  • Offertes aanvragen
  • (Persoonlijke) bestellijsten maken
  • Snel bestellen met Excel bestanden
  • Betalingsafspraken
  • EU-btw-validatie
  • Orderreferentie
  • Postcode validatie

 

Meer weten over de B2B Accelerator

Gerelateerde_producten_BSL_publishing_Experius

Een sterk partnernetwerk

Bij Experius hebben we jarenlange ervaring met B2B webshops. Van strategisch advies tot en met de implementatie. We bieden het allemaal. Onze teams werken nauw samen met onze specialistische partners zoals Dealer4dealer, Exact, Prodin, Pantheon en HSO en Akeneo. Zo sluit elke oplossing die we bieden aan bij de laatste e-commerce mogelijkheden en bij jouw wensen.  

 

B2B pagina logos

Yannick_Roling_Experius

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl