B2B E-COMMERCE: EEN EXTRA KANAAL VOOR JOUW KLANTEN

B2B e-commerce is de kans om voorop te blijven lopen in jouw markt. Een online verkoopkanaal geeft jou namelijk de mogelijkheid om jouw klant nog sneller en beter te bedienen. E-commerce is in B2B perfect te combineren met een offline verkoopkanaal, met jouw kennis van de markt en van jouw klanten kies je simpelweg het beste kanaal voor elk product en/of dienst. 

Het begint met een heldere e-commerce strategie: wat bied jij de klant en wie wil je op welke manier bereiken? Onze e-commerce experts helpen je bij iedere stap in dit proces naar een succesvolle B2B webwinkel. 

Overweeg jij om een Magento 2 webshop te laten maken?  Wij vertellen je op deze pagina meer over de resultaten van een goed opgezette e-commerce strategie en bijbehorende webshop:  

 • Bieden van superieure gebruikerservaringen voor jouw 'offline' kopers
 • Succesvol worden met e-commerce over de grenzen heen
 • De efficiëntieslag voor het in- en verkoopproces
 • Integratie met backend & operationele systemen (ERP, WMS, PIM)
facility trade group b2b webshop experius
INTEGRATIE

INTEGRATIE

Betrouwbare integratie met bestaande systemen is key voor succesvolle e-commerce. Koppel jouw platform aan ERP, PIM en CRM, verzendpartijen (PostNL, DPD, UPS, etc.), betalingsproviders en WMS.

B2B Webshop

B2B WEBSHOP

Een e-commerce platform dat in de basis al is ingericht op de behoefte van jouw zakelijke kopers. Gebaseerd op standaard functionaliteiten met een maatwerk e-commerce design. Dat is de Experius B2B Accelerator.  

OP ELK DEVICE

OP ELK DEVICE

Jouw zakelijke klanten kopen bij jou vanaf thuis, kantoor en elk (mobile) device.  Accountmanagers en medewerkers presenteren met een paar klikken het productassortiment op hun mobiel of tablet bij de klant.

SUPERIEURE GEBRUIKERSERVARING MET EEN B2B WEBSHOP

Zakelijke klanten zijn als consument een hoog niveau gebruikerservaring gewend, dus wil je ze dit ook in jouw B2B webshop bieden. Met als resultaat meer conversie in je webshop én een hogere klantloyaliteit. 

Een organisatie die de gebruikerservaring in hun B2B webshop prioriteit heeft gemaakt is Gispen (producent en leverancier van design meubilair en kantoormeubelen). Bestaande klanten bestellen uit hun eigen assortiment, tegen afgesproken prijzen bij hun vastgelegde contactpersoon. Grote accounts met meerdere inkopers krijgen toegang tot hun eigen, herkenbare bestelportaal met vastgestelde budgetten en permissies.

Bestellen op elke locatie

Ook in de B2B e-commerce markt neemt het bestellen via mobiel toe. Inkopers willen snel en overzichtelijk door het assortiment kunnen bladeren wanneer het hen uitkomt. Een B2B webshop die geschikt is voor mobiel, helpt klanten om snel product- en bestelinformatie op te zoeken, offertes op te vragen en contact te leggen via de chat, waar  ze maar willen. 
gispen_productdetail

Succesvol over de grens

Je B2B webshop over de grenzen heen succesvol maken? Dat kan een flinke uitdaging zijn. Zo wil je dat in alle e-commerce brand, systemen en communicatie op elkaar aansluiten. In werkelijkheid krijg je te maken met vestigingen die andere systemen gebruiken en een andere manier van werken hebben. En vergeet de lokale wensen en gebruiken niet: de taal, verschillende betaalmethodes en verzendopties. Een stabiel platform met meertaligheid en diverse store-functionaliteiten heeft hier de voorkeur.  

Met aparte webshops voor verschillende landen en verschillende talen, leent één Magento 2 Commerce zich perfect voor een internationaal, schaalbaar platform. Cake Supplies gaf de voorkeur aan Magento voor hun B2B-webshop om verder te kunnen groeien. Met Magento Commerce is het namelijk mogelijk om voor elke taal verschillende websites te maken. Daarnaast kan er gemakkelijk een extra store aan de huidige webshop(s) worden toegevoegd. Dit schaalbare platform is dan ook ideaal voor  succesvolle verkoop over de grens. 

cakesupplies-ipad-3

Efficiënt in- en verkoopproces

Een van de belangrijkste redenen om zakelijke goederen te bestellen in een B2B webshop? Het bespaart tijd. Als webshop kun je hierop inspelen door het online bestellen voor je klant zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maak het mogelijk om herhaalbestellingen te doen en in te loggen met een team uit de organisatie op hetzelfde account. Hiermee zijn verstorende telefonische bestellingen of herhaal bestellingen via Excel verleden tijd. Je medewerkers hoeven zich niet langer bezig te houden met tijdrovende administratieve werkzaamheden, maar kunnen zich richten op de klantwaarde.  

Maar niet alleen jouw klant bespaart tijd. Ook voor je organisatie kent een B2B webshop voordelen als tijdsbesparing en efficiëntie in processen. Een succesvolle vertaling van jouw huidige bedrijfsproces naar online valt of staat met een goede integratie met je huidige systemen. Het ERP systeem is de backbone van de organisatie. De koppeling tussen ERP en het B2B bestelportaal of B2B webshop moet daarom robuust en betrouwbaar zijn. 

gogreen_delivery

Integreer je B2B webshop met ERP, PIM en WMS

Magento integreert met alle gangbare operationele systemen, denk aan: ERP, PIM en WMS. Productinformatie, leverinformatie, bestelgegevens, facturen, offertes en voorraden worden in elk systeem correct en consistent weergegeven. Als e-commerce bureau hebben wij al vele succesvolle koppelingen gelegd om deze data betrouwbaar te synchroniseren. 

Voor Facility Trade Group koppelden we  ERP systeem Exact Globe aan het Magento platform. Klanten van Facility Trade Group bestellen uit hun afgesproken assortiment middels de prijzen en kortingen die zijn vastgesteld. Zijn er budget afspraken gemaakt? Dan bestellen ze vanuit hun maandelijks beschikbare budget, dat door het ERP systeem wordt ingegeven. 

Experius_Boots_casemockup_pim

B2B Accelerator

Wanneer je écht succesvol wilt zijn, vraagt jouw B2B webshop de juiste benadering met de juiste functionaliteiten. Experius heeft als antwoord hierop een krachtig totaaloplossing gebouwd: de Experius B2B accelerator. Deze webshop-oplossing zit vol met (standaard) functionaliteiten, welke goed op elkaar zijn afgestemd en continu worden doorontwikkeld. Hierdoor weet je zeker dat je de belangrijkste functionaliteiten in je webshop hebt en hoef je niet van scratch af aan te beginnen. Uiteraard is het ook mogelijk om extra modules en oplossingen toe te voegen. Samen kijken we aan welke wensen en behoeftes jouw webshop moet voldoen, naar jouw uitdagingen op dit moment en welke modules hierbij aansluiten. Zo bieden wij voor elke webshop binnen no-time een passende oplossing en kun je snel van start. De must-have functionaliteiten voor B2B webshops: 

 • Offertes aanvragen
 • (Persoonlijke) bestellijsten maken
 • Snel bestellen met Excel bestanden
 • Betalingsafspraken
 • EU-btw-validatie
 • Orderreferentie
 • Postcode validatie

 

Meer weten over de B2B Accelerator

Gerelateerde_producten_BSL_publishing_Experius

Een sterk partnernetwerk

Bij Experius hebben we jarenlange ervaring met B2B webshops. Van strategisch advies van onze B2B e-commerce experts tot en met de implementatie en niet te vergeten: het doorontwikkelen. We bieden het allemaal. Onze teams werken nauw samen met specialistische partners. Om een paar te noemen: dealer4dealer, Exact, Prodin, dotdigital, Pantheon, HSO en Akeneo.

Zo sluit elke oplossing die we bieden aan bij de laatste e-commerce mogelijkheden en bij jouw wensen.  

 

B2B pagina logos

Yannick_Roling_Experius

Yannick Röling

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addressyannick@experius.nl

Casper 2

Casper Verhorst

E-commerce Consultant

Phone Number030-8200238
Email Addresscasper.verhorst@experius.nl